Saturday, August 20, 2011

bila da dapat~

bila da start menggodak blog~ apa pon ta boley . hahaha


oke,bye !

p/s:tido ag best !

Thursday, August 18, 2011

let's get rock !!

salam . meh nie nk cerite kenapa tetibe je nak rock memalam buta nie . hahaha actually tak laa nk rock mana pon . eh nabila , agak2 sikit ea . kau tu tengah tak bape nak sehat . jangan nak rock sangat ea . sedar la sikit ! haish -.-" oke oke aku sedar lagi yang aku ngah tak bape nak sehat . haish sakit , tyme-tyme camnie lak kau nak datang kan -.-"

memandangkan aku tak boley nak rock sangat , grrr tak kire , nak rock jugak even sakit ! hahaha gila degil aku nie kan ? oke actually , bile ada one of family tak sehat , maka virus tu akan berpindah ke salah seorang family yang lain . errr dengan kata lain , aku la tu -.-" so si pembawa virus akan sehat dan aku , ea aku akan tanggung paling cikai 2weeks , ea 2weeks aku akan tanggung . hadoiii , parah tau -.-"

bile migraine da terjah kepala , satu badan rase nak tumbang . rase macam nak tido 24hours je -.-" tapi apa kan daya , kerja-kerja kat rumah nie kena buat . ouh yaa , batuk pon boley buat sakit kepala . lagi-lagi bila batuk dengan teruk nya . sumpah sakit weh !

tau la bile da tak sehat nie . segala sendi-sendi semua nya nak sakit laa nak lenguh laa apa laa -.-" untung kuat lagi . hahah hurmm cukup-cukup laa membebel . ngantok lak eh . kepala da mula la berat nie -.-" mengada betul~

p/s:incik syg nak tido tyme tu jugak la kepala jadi berat -.-" bagus kn ^^ soh rest la tu . hehe xD

Wednesday, August 17, 2011

pheeww~ penat but berbaloi baloi~

salam . alamak ! da bersawang balik laa blog aku nie . hahah . oke mari berkemas sikit . oke cukup . da kemas-kemas nie , background pon da tukar . haha (poyo jap) ceh ! macam lah tak pernah tukar background . by the way , pembaharuan blog nie adalah suka hati je . kot da boring nanti , tukar lagik kalau rajen laa 


berbalik dengan tajuk post nie , nak story sikit je . penat weh ajar orang nie . bukan senang bukan senang nak senang kata orang tua-tua , nak susah senang~ dulu ajar org  itu ini , tak payah cakap la kan . sume nya tak paham . but yang nie oke laa . senang tangkap .


so bile da tolong orang nie , rase macam nak mintak upah laa . boley tak agak-agak ? agak-agak kena fire tak ? hahah . eh , apa-apa pon seronok tolong and banyak gelagat . heheh ouh btw , jangan fire aku haa~ kihkihkih


p/s:wah , best-best ! rindu kt mr blog nie ^^ tamo fire-fire oke . relax sudah xD

Sunday, August 7, 2011

sad n happy

salam , just wanna say yang aku happy n senang dengan dia . even dia cakap dia "tak matang" . rasa nak gelak je . tapi sebenarnya , dia perfect ! susah nak gambarkan . cara dia , hanya Allah saje yang tahu . susah senang setakat nie alhamdulillah , sentiasa ada bersama .

tapi ! sekali dia berceramah , memang tidak laaa . hahahha memang apa yang dia sampai kn tu masuk akal , tapi aku yang agak degil nie ada je laa akal nak menjawab . hehe bukan salah aku , tapi hakikat nya aku memang macam tu . uhuhuh sorry ea ^^

p/s:saya bru lepas nagis bile type post nie -.-" dan ditenangkan oleh mr MN ~.~" thnx a lot dear ^^ grr , post y paling pendek rasanya . haha tak rajen sungguh nk type -.-"

Monday, August 1, 2011

ramadhan datang lagi ^^

ahlan wa sahlan ya ramadhan :)


marhaban ya ramadahn . ya Allah , semoga dipertemukan lagi di ramadahan yang akan datang . amin :)


p/s:puasa puasa nie , mula laa jadi alarm tok mereka mereka tu . hehe especially , budak buntal n mr MN syg. hehe

Friday, July 8, 2011

aku lah~

salam , opss sory da naik bersawang blog nie . hahah sorry la ea . xdak mase nak hapdate . kuikuikui . oke back to tajuk nie .  aku just nak story apa yang aku alami dalam mase 3-4 bulan kebelakangan nie . since adik sepupu aku pindah sekolah , sekolah ngn adik2 aku . 

dari tajuk tu , aku kt uma nie ;
aku lah anak
aku lah cucu
aku lah kakak
aku lah student
aku lah teacher
aku lah chef
aku lah nurse
dan aku lah penganggur TERHORMAT kt uma nie 
hahahha

so , tu la aku . sume kije dalm uma nie aku yang buat -.-" sgt penat . tapi apa pon aku happy buat sume tu even naik pening hari2 ngn perangai masing2 then boley kena migraine lagi sekali nie . hohoho 

good job nabila cz dapat layan kerenah bebudak kt umah nie -.-"

p/s:pening @_@ but missing someone ~.~"

Sunday, May 29, 2011

my baby ^^

salam . japjap . da berhabuk+bersawang da blog aku nie . hahah meh kite bersihbersih kan dulu pas tu baru boleh hapdate . lame gilak aku tak hapdate blog nie . oke oke . meh hapdate ckit .


baby coco

selama nie aku ingat kan baby aku hilang . missing laa . puas cari satu rumah , tak jgk jumpe . lastlast semalam kakak aku kua kan baby aku dr bilik dy . hampeh kau kakak . pueh den carik tak jumpe , kau sorok upenya . teruja pnya pasal kan , aku pon main la dengan baby aku ; snowbell n coco . sume nya patut ada 4 tapi tinggal 3 saje . satu lagi da mati kata kakak aku laa .


baby coco

kakak aku bawak keluar pon sebab dy nak bawak baby aku p clinic . tatau lak kenapa . myb nk check kesehatan baby tu kot . so aku xkesah sgt laa . baby aku sume ny da lincah . gg pon da tajam , kuku xpayah ckp laa . boleh calar tangan nie klo trus menerus pegang mereka . mereka sgt comel oke !

baby snowbell

p/s:nie before mereka lincah ^^

Saturday, April 30, 2011

missing -.-"

coco n snowbell hilang !


 mane pulak kena bawak lari nie -.-"


p/s:aku benci kau !

Thursday, April 28, 2011

my little baby

salam . nie aku nk share kan pixca ckit . si comot comel yang bru je lahir 3-4 ari yang lepas .

coco ; yang paling bising kalu d angkat

coco with snowbell

alolololo comel ny coco letak tgn kt situ

coco yang kne sorok dri bapak ny

snowbell kne himpap dgn coco

coco yang alang cabut dari nyusu semate nk amik pixca . hehe

p/s:sy rindu dia *xdak kne mngena pon* hahhahaha

Monday, April 25, 2011

my schedule

my schedule

0600am-bangun tido
0630am-iron baju sekolah+baju keje parent [baik ta ? baik kan , baik kan . haha]
0730am-siap kan sape sape yang nak p kije n sekolah
0745am-siap kan minum pagi atok
0800am-strt online sampai lebam sambil pk ap mao masak . 
0930am-strt masak
1030am-siap masak
1045am-si kecik balik
1130am-siap kan si kecik p sekolah petang
1230pm-siap kan lunch atok
1245pm-continue online . hahaha
1300pm-mandy [baru nak mandy]
1330pm-continue online again n again . hehehe
1400pm-watching tv+online n online
1730pm-siap kan minum petang atok
1900pm-tgu si kecik balik dari sekolah
2030pm-siap kan makan malam atok
2100pm-pakcik+makcik aku dtg tgk atok
2300pm-kemas uma
2330pm-lepak kejap , penat wooooo
0000am-mandy [mndy malam pulak]
0030am-gayot ngn incik sepet [kalu ase nk gayot laa]
0030am-guling guling atas katil
0130am-tyme to sleep 

nie la schedule aku selama aku dok kt uma nie . aku pon xley tido lewat , nt ngntok nk buat kije . hahaha da mcm budak sekolah jgk laa . schedule tu akn berulang sampai laa sesi persekolahan bertukar . tu pon ta sure nt tukar sume ke tak . hihihih

p/s:penat laaa . incik sepet , meh tolong urut kan cik buntang nie . penat wooo~ hehehhe
p/s/s:aku da ad anak  meow bru . 4ekor . 3ekor putih n ag 1ekor tu ad tiga kaler , jantan lak tu . perghh kne jge molek2 nie . hehe nt da besa kaut tu~

Saturday, April 23, 2011

im confused !

i'm confused with myself -.-"





oke , bye >.<

p/s:pening pk kenapa confused ngn dri sndri .

Wednesday, April 13, 2011

nak awak tau ^^

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda 

p/s:pinjam kt member dr fb ^^