Wednesday, June 27, 2012

with u~

assalamualaikum . saje nak story bout kehidupan di kolej . haha da 2sem baru nak cerita . woii da lapuk laa . erk ? apa aku kesah . hahaha 

oke , actually aku nak share kehidupan aku kt kolej selama 2sem nie . hurmm sumpah best gilooooo~ haha apa yang best nya ? sangat best ! dulu sebelum aku masuk kolej nie , eh lupa lak , aku sekarang nie student kuis ! yes , kuis . suka hati nak cakap apa dgn kolej aku nie . tapi satu , dekat sini aku belajar bukan untuk bekalan dunia saje , tapi bekalan akhirat jugak . dan syukur aku sikit-sikit mula dekat dengan Allah . dan sentiasa akn terus dekat dengan Allah . insya-Allah semoga semuanya berkekalan . oke sambung :p dulu sebelum masuk kolej nie aku tak nak duduk dorm , sebab nya sebelum nie aku da biasa dengan apartment . bukan nak berlagak , tp yaa apartment senang . semua aku uruskan dalam tu . so my lovely mom decide , aku oke saje . ikot je laa walaupun aku agak kekok bila kehidupan aku dalam dorm . ouh bukan aku tak pernah oke stay dalam dorm , cuma dulu kat kem . mana ada askar stay dalam apartment mewah lagi-2 dalam hutan kan . haha

bila dah lama tu , sumpah best stay dorm nie . bila something yang aku tak ada , aku akan berani merayap bilik2 lain untuk mintak apa yang aku tak ada . haaa kat situ timbul laa perkenalan dan persahabatan baru . seronokkk gilooooooo . tak terkata laa kehidupan kat dorm nie . walaupun toilet jauh , semangat nak mandi sama2 , basuh baju sama2 ada dalam diri masing2 . dan yang paling penting aras aku , 4pintu tengah2 nie laa paling dan paling dan paling bising . kalau gelak or menjerit , sure boleh dengaq . hahaha seronok memang tak terkata .

so bile cuti sem yang lepas , baru dua minggu masing2 da rindu . haha nampak tak kuat persahabatan kami ? hehe so sebelum cuti sem tu , masing2 decide tetap nak stay kat bilik yang sama . sebab nya ? haaa sebab nya masing2 nak buat huru hara lagi laa . mana boleh nak pisahkan kami . kami kan masing2 penyeri aras nie . haha depa semua nak kata apa pun kata laa . yang penting kami memang begini . happy , hyper . pokok nya tak ada laa nak terasa apa yang jadi . semua nya memang tak amik hati . depa amik jantung jaa . hahaha :p seriously aku sayang persahabatan nie . 

persahabatan kat dorm lain sangat dengan class . totally lain . kat dorm hari2 jumpa pon tak muak . tapi kat class ? no komen ! hahahha erti semangat kawan itu ada di kalangan teman2 class , tapi erti semangat sahabat yang sentiasa ada di samping kita itu ada di kalangan mereka yang duduk , tidur , makan , borak , mandi , hang out , having fun bersama . thnx sahabat ! seronok kenal dengan korang semua . boley hilang stress dengaq telatah masing2 . pokok nya tak kering gusi laa . mesti ada ketawa nya . 

ya Allah , semoga persahabatan ini kekal hingga ke syurga . ameenn~

p/s:rindu budak ketot !

No comments: